KAFFE OPSKRIFTER

Når vi fremstiller vores kaffeprodukter, udnytter vi al vores viden og hele vores engagement, for at de i sig selv skal give vores kunder store oplevelser. Men det er ikke nogen hindring for, at de selv kan eksperimentere med kaffesmagene og kombinere dem med andre smagsvarianter til noget helt nyt. Her er syv opskrifter på nogle anderledes kaffeoplevelser.

INGREDIENSER

1 tsk. Gevalia Instant Original
10 cl kold mælk
2 kugler flødeis
Hindbær og blåbær

SOMMERNDELSE

Læg iskuglerne i en cappuccinokop. Bland instant kaffen og mælken med et latte-piskeris. Hæld den blandede kaffe over isen. Pynt med hindbær og blåbær.

INGREDIENSER

1 tsk. Gevalia instant Økologisk
15 cl kold mælk
2 cl Amaretto (alternativt
amaretto sirup)
2 kaffebønner
2 isterninger

DA VINCI

Læg  isterninger i et mindre glas og hæld mælken over. Mix instant kaffen og amaretto med et latte piskeris indtil det skummer. Hæld blandingen ned over den kolde mælk og server med 2 kaffebønner på toppen.

INGREDIENSER

1 tsk. Gevalia Instant Original
20 cl kold mælk
2 cl kanelsirup
4 isterninger
chokolade sauce
jordbær

MÆLK ON THE ROCKS

Lad chokoladesaucen sno sig langs indersiden af et latteglas. Læg isterningerne ned i glasset. Mix Gevalia instant kaffen og kanelsirupen med den kolde mælk. Hæld blandingen ned over isen. Pynt med jordbær og drys lidt kanel henover drikken. Server med sugerør.

INGREDIENSER

10 cl Gevalia Original kaffe
5 cl mælk
5 cl kokosmælk
2 cl rom (alternativt romessens)

KOKOS KAFFE

Hæld 2 cl rom i et elegant glas. Bland mælk og kokosmælk til det skummer. Hæld 10 cl Gevalia Original i glasset og tilsæt derefter mælken.

INGREDIENSER

15 cl Gevalia Original
3 cl kondenseret mælk
1 tsk kanel (alternativt
2 cl kanelsirup)
kogende mælk

KANELKYS

Bland den kondenserede mælk med kanelen i en kop. Tilsæt Gevalia Original og top drikken med mælkeskum og kanel.

INGREDIENSER

4-6 portioner
3 dl flødeskum
3 dl sødmælk
3 spsk Gevalia kaffe
100g mandelflager
og 2 spsk mandelflager
til dekoration
4 store pasteuriseret æggeblommer
1,25 dl sukker

KAFFE- OG MANDELIS

Hæld fløde og mælk i en tykbundet kasserolle. Tilsæt kaffen og rør under svag varme i 5 minutter. Tag kasserollen af pladen og lad det afkøle. Si blandingen gennem et fugtigt klæde. Rist mandlerne.

Hæld pasteuriserede æggeblommer og sukker i en ildfast skål og pisk grundigt. Opvarm kaffefløden igen og tag den af pladen inden den når kogepunktet og pisk den derefter sammen med æg og sukker. Stil skålen i vandbad og rør med vend med en træske til blandingen bliver tyk. Bland de ristede mandler i. Stil skålen i køleskabet og lad den køle helt. Kør blandingen i en ismaskine (man kann også fryse den i en frostsikker form). Tag isen ud af fryseren og slå formen mod noget for at nedbryde iskrystallerne. Jo oftere dette gøres jo mere jævn bliver isen. Frys den til sidst så den bliver helt fast. Server isen som den er eller dekorer med de overskydne mandler.

INGREDIENSER

4 portioner
225g  mørk Marabou chokolade
1 dl fløde
1 pasteuriseret æggeblomme
6 pasteuriserede æggehvider
2 spsk sukker
1 spsk Gevalia Instant Original
5 dl mælk
2 dl ristede mandelflager

CHOKOLADE- OG KAFFEMOUSSE

Smelt chokoladen og tilsæt lun fløde, rør massen jævn, tilsæt æggeblommen og rør igen. Rør en marengs af æggehviden og sukkeret.

Bland det derefter ned i chokolademassen sammen med Gevalia instant kaffen. Kog mælken op med sukker og tilsæt de ristede mandelflager. Sigt mælken fra og læg skum på toppen inden servering.