thumbnail.png

 

 

Kunsten at brygge kaffe

 

Velkommen til Gevalia Barista Academy – hvor aromaen af friskmalede kaffebønner og nybrygget kaffe blender sammen med 100 års viden og erfaring. Her finder du tips og tricks, opskrifter og inspiration til at tage dine baristafærdigheder til næste niveau og blive den perfekte vært for dine gæster – uventede eller ej.  

At brygge den perfekte kop kaffe er en kunst, der kan koges ned til et par ”ikke så hemmelige”-hemmeligheder. Den første er selvfølgelig kaffebønnerne – du skal vælge de rigtige bønner. Så er der formalingsgraden, mængden af kaffe, der skal bruges, brygmetoden og bryggetiden. Også vandets temperatur har indflydelse på resultatet. 

Det handler alt sammen om at udtrække den bedste smag fra den enkelte kaffebønne. Udforsk videoerne herunder, hvor vi fortæller meget mere om det.  

 

Kvalitet har en betydning. Ekstraordinære kaffebønner giver en ekstraordinær kaffeoplevelse. 

 

Vores kaffes rejse begynder i de eksotiske og tropiske dele af verden, hvor kaffebærrene modner under jungletræernes kroner eller på vidtstrakte højsletter. Vi arbejder tæt sammen med vores samarbejdspartnere, kaffebønderne, om at udvælge de fineste kaffebønner, der bliver omhyggeligt ristet og ender som den højkvalitetskaffe, der har gjort Gevalia så populær. 

Et kvalitetsprodukt er kendetegnet af den omhu, der løber igennem hele dets livscyklus fra kaffefarm til kop. Vi stræber efter at sikre gode miljøhensyn og sikre arbejdsforhold gennem hele produktionskæden, derfor er hele vores sortiment af kaffebønner UTZ-certificerede. Det betyder fokus på bedre dyrkningsmetoder, bedre arbejdsforhold for kaffebønderne og omsorg for naturen. 

Men det er selvfølgelig kun en del af historien – Gevalia Barista kaffebønner er ristet langsomt for at få smagsnuancerne til at folde sig ud indefra. Resultatet er en blød, fyldig aroma og smag.  

Træning, viden og værtsskab er hemmeligheden bag en god kaffeoplevelse. Udforsk videoerne her. Vi giver inspirationen. Og du tager værtsrollen. 

Beans-image.png

Kaffebønner og formaling

 

En kaffebønnes historie er lige så kompleks og nuanceretsom de smagsnuancer, den afgiver. Få en lille smagsprøve på, hvordan ristningstyper og kaffens formalingsgrad kan give både dig og dine kaffekreationer et kick.

Brewing-image.png

Brygning 

 

Der er mange måder at brygge en god kop kaffe på. De har hver deres egenskaber, historie og kulturelle arv. Her er et par eksempler, der kan vække dine smagsløg. 

FACM-image.png

FACM

 

En fuldautomatisk kaffemaskine i dit køkken er en nem vej til ensartet kaffe, hver gang. Find ud af, hvordan du skal styre knapper og indstillinger for at få de bedste resultater. 

Oplev kaffebryggernes verden, og eksperimentér med bryggemetoder og teknikker.  

 

Der findes måske ikke utallige bryggemetoder, men der er bestemt mange veje til at en velsmagende kop kaffe. De forskellige teknikker giver forskellige typer kaffe med forskellig styrke. Men én ting er sikkert – Gevalia har en smagsprofil, der passer til hver af dem.  

Hvorfor ikke eksperimentere med forskellige maskiner og metoder og finde ud af, hvad der passer til dine smagsløg? Her er et par stykker til en start. 

01_Gevalia_packs1.jpg

Stempelkande 

 

Lad dig ikke narre af stempelkandens enkelhed. Efter et par indledende trin får du en fyldig kaffe,  

rig på smag som på de bedste kaffebarer.  

01_Gevalia_packs2.jpg

Chemex 

 

En sikker måde at imponere dine gæster på er ved at brygge kaffen på en Chemex. Det er en enkel og visuelt smuk brygmetode – og en af de nyeste og mere usædvanlige måder at brygge på – Chemex-kanden er ovenikøbet udstillet på museum. Og den fungerer lige så godt, som den ser ud. Du får en blød og klar kaffe, der imponerer.    

01_Gevalia_packs3.jpg

Din manuelle kaffemaskine 

 

En fantastisk mulighed for at udforske dine baristafærdigheder og løfte din kaffe til et nyt niveau. Disse maskiner giver en fyldig kaffe med en dyb aroma. Du kan forvandle dit køkken til en kaffebar med din manuelle espressomaskine. 

big_line2.png

Lidt inspiration til at imponere venner og gæster. 

 

Kaffe er så meget mere end en hurtig kop for at få lidt energi. Så hvorfor ikke kaste dig ud i at tilberede din højtelskede kaffe på nye måder? Alt, hvad der skal til, er lidt fantasi og et par få ingredienser. Tag dine baristafærdigheder til næste niveau og bliv blokkens bedste barista. 

Hent inspiration her, og kast dig ud i det. 

OPSKRIFTER

TIPS

icecream-cold-brew.png

Ice cream cold brew

Sødt møder stærkt i en lækker kombination af vaniljeis og kaffe.

ice-coffee-lemonade.png

Iskaffe med limonade

Prøv en iskold favorit med et saftigt og eksotisk tvist. 

7-tips-3.png

Tips & Tricks

Lær baristaernes hemmeligheder. Tips og tricks, der guider dig til den perfekte kop kaffe. 

Gevalia Barista Hele Bønner

GEVALIA-BARISTA_MEDIUM_ROAST_Front_no-shadow.png

Medium-Roast-Crema-logo.png

BARISTA MEDIUM ROAST CREMA

Denne blend tilbyder en intens og fyldig smagsoplevelse med noter af praline og chokolade.

GEVALIA-BARISTA_DARK_ROAST_Front_no-shadow.png

Dark-Roast-Espresso-logo.png

BARISTA DARK ROAST ESPRESSO

Denne blend er udelukkende lavet af 100% Arabica-bønner fra Brasilien, og har en blød og rund smag.

GEVALIA_BARISTA_ORGANIC_Front_no-shadow.png

Medium-Roast-Organic-logo.png

BARISTA MEDIUM ROAST ORGANIC

Denne blend tilbyder en rund og balanceret smagsoplevelse med noter at citrus.

Gevalia Hele Bønner Basissortiment

mellanrost-big.png

ORIGINAL MELLANROST

Vores “Originalkaffe” består af hele 100% Arabicabønner primært fra Central- og Sydamerika.

mellanrost-organic-big.png

ORGANIC

Mellemristede hele kaffebønner af 100% økologisk dyrkede Arabicabønner.

mellanrost-amber-big.png

AMBER

Let mørkristede hele kaffebønner af 100% Arabicabønner primært fra Central- og Sydamerika.