COMMON GROUNDS-PROGRAMMETS SØJLER

Ansvarsfuld indkøb

ANSVARSFULD INDKØB

HANDEL FOR EN BEDRE FREMTID


Vi arbejder for bæredygtigt landbrug med det formål at forbedre levevilkår og have en positiv påvirkning på vores planet. Vores Gevalia kaffe er indkøbt med 100% ansvarlig handel.

 

Reduceret klimaaftryk

REDUCERET KLIMAAFTRYK

STRÆBER EFTER AT REDUCERE VORES KLIMAAFTRYK.


Vi arbejder på at opnå en  bæredygtig værdikæde gennem innovation og samarbejde for at reducere påvirkningen på klimaet

Gavalia Fabrik
REDUCERET KLIMAAFTRYK

CO2-NEUTRAL FABRIK*

☑ 100 % vedvarende elektricitet fra regional vandkraft

☑ 100 % vedvarende fjernvarme fra biomasse/varmegenvinding

☑ 100 % klimakompenseret propan

☑ Ingen affald til losseplads

☑ Fjernkøling med vand fra flod

* Testinstituttet SGS Spain har vurderet, at vores produktionsanlæg i Gävle var CO2-neutralt i 2020 hvad angår energiforbrug og opvarmning af anlægget. Det betyder, at det er blevet bekræftet, at anlæggets energiforbrug og opvarmning ikke forårsager nogen nettoudledning af kuldioxid til atmosfæren. Det har vi opnået gennem vores fokuserede indsats for at minimere vores totale energiforbrug, ved at anvende vedvarende energikilder hvor muligt og ved at købe såkaldte kulstofkreditter for at kompensere for udledningen af drivhusgasser for det resterende energiforbrug. Vi har et miljøprogram på plads for at opretholde de resultater, vi har opnået, og vi fortsætter vores hårde arbejde med at minimere CO2-aftrykket fra vores fremstillingsproces yderligere i de kommende år. Du kan læse hele rapporten fra SGS her , hvor du også kan finde mere information om vores miljøarbejde og om, hvordan vi arbejder for at reducere vores CO2-aftryk ved at købe såkaldte kulstofkreditter.

Farmers Initiative Brazil & Honduras
GEVALIA FARMERS INITIATIVE

GEVALIA GIVER TILBAGE

Gevalia Farmers Initiative fås i to varianter af hele bønner. Den brasilianske variant er mellemristet, mens varianten fra Honduras er let mørkristet. For hver pose du køber fra denne særlige serie af kvalitetskaffe, donerer vi to kroner til et af projekterne i vores bæredygtighedsprogram, Common Grounds.

ANSVARSFULD INDKØB

SKOLEBYGGERI I HONDURAS

Honduras er den største producent af Arabica-kaffe i Centralamerika, og den tredjestørste producent i Amerika efter Brasilien og Colombia. Kaffe er i særdeleshed vigtigt for Honduras' økonomi og er levebrødet for mere end en million mennesker.


Hos Gevalia er vi overbeviste om, at kaffens fremtid kun kan sikres ved at give de mennesker, der arbejder med kaffe, mulighed for at trives og udvikle sig. En af måderne dette kan opnås på er ved at give dem adgang til en god uddannelse, især fra en ung alder. Derfor er vi hos Gevalia i gang med at bygge to skoler i kaffeproducerende områder i Honduras.


Hos Gevalia er vi stolte af at samarbejde med Coffee Alliance, nonprofitorganisationen Fundación CoHonducafe samt lokale kommuner og samfund for at forbedre den uddannelsesmæssige infrastruktur i Honduras. Det gør vi ved at hjælpe med at finansiere byggeriet af to nye skoler i områder, hvor der dyrkes kaffebønner. Initiativet er en del af JDE Common Grounds-programmet og vil komme mindst 60 husstande og 100 børn til gavn. Herunder kan du se, hvordan byggeriet af de to skoler i Los Jimeritos og Las Mataras skrider frem.

Las Mataras

LAS MATARAS

Las Mataras, i kommunen San Marcos de Caiquín, er beliggende i den sydvestlige del af landet. En ordentlig uddannelse er vigtig for lokalsamfundets udvikling, men på nuværende tidspunkt findes her kun en enkelt skole og en lille daginstitution, som begge er i dårlig stand.

Los Jimeritos

LOS JIMERITOS

Landsbyen Los Jimeritos i kommunen Yorito er beliggende i den sydlige del af landet. Familierne i dette lokalsamfund mener, at uddannelse er et stærkt værktøj til at hjælpe deres børn med at møde livets udfordringer og forbedre deres muligheder. Men det kræver en 45-minutters gåtur ad farlig grusvej at komme til den nærmeste skole.