KAFFENS OPRINDELSE

Kaffetræet trives i store højder i lande med masser af sol. Der får kaffen masser af sol og god tid til at modne. Oprindeligt kommer kaffebusken fra Etiopiens højland, men i dag dyrkes der kaffe mange forskellige steder i verden. 

Vores sortiment indeholder flere forskellige slags kaffe, som hver især har sin egen karakter og blanding af bønner. Bønnerne får vi i øjeblikket fra ni forskellige steder i verden.

BRASILIEN

Den brasilianske kaffe er præget af tørre og regnfulde årstider med en moderat mængde sol. Kaffen dyrkes i lavere højder, hvilket giver en let og frisk smag og mindre syrlighed. Vi bruger det som base i mange af vores kaffevarianter og blander med bønner fra andre dele af verden for at give kaffen karakter og smag. Det kan for eksempel være Gevalia Original.

CENTRALAMERIKA

Vulkansandet og den tynde luft i 1.500 meters højde giver kaffebønnerne en blød, rund og fyldig smag med syrlighed og en krydret undertone. Kaffe fra Costa Rica er en favorit blandt mange kaffekendere.

COLOMBIA

Her vokser kaffen i rød vulkanjord på Andesbjergenes nordlige skråninger. Bærrene modnes langsomt i 1.500 meters højde, oftest i skyggen af banan- og gummitræer. Det giver en mild, fyldig og karakteristisk frisk smag med en let eftersmag af frugt.

ETIOPIEN

Ifølge traditionen er dette kaffens oprindelsessted. Kaffen vokser i store højder, hvor jorden er mere frugtbar, og luften er køligere. Det giver en speciel smag med frugtige toner og jordagtige indslag samt en anelse citrus – som i.

INDIEN

Kaffebønnerne, der vokser i den indiske region Malabar har en karakteristisk og intens smag, som giver en stærk kaffe med et svagt strejf af chokolade.

INDONESIEN

Fra de indonesiske øer kommer bønner, der er vokset i jord med vulkansk aske. Det varme tropiske klima giver bønnerne en intens, krydret og ganske røget karakter med en anelse sød chokolade.

 

 

KENYA

Fra Kenya henter vi kaffebønner, der vokser højt i området omkring Mount Kenya, hvor de får lov til at modne ved ideelle temperaturer og får passende sol. De er kendetegnet ved en let blomsteragtig aroma.

 Kenya

PERU

Bønnerne vokser i store højder og modner langsomt – de er yderst velegnede til en lidt mørkere ristning. Den frodige jord og det gunstige klima omkring ækvator giver en velbalanceret fyldig og frugtig smag med en let syrlighed. 

VIETNAM

Vietnam er en ung nation i forhold til kaffedyrkning, men er allerede i dag den næst største kaffeproducent i verden efter Brasilien. Den vietnamesiske kaffe er fuld af smag, fyldighed og intensitet og har en nødde- og let jordagtig undertone samt en lav syrlighed.

VESTINDIEN

På øerne i Vestindien får kaffebønnerne en karakteristisk frugtig smag. Vi anvender dem som et perfekt supplement til Costa Rica-bønnernes fyldige og krydrede smag, når vi skaber vores ganske særlige kaffe.