FARMERS
INITIATIVE
PROJEKT

PROJEKT HONDURAS

Målet med dette projekt er at inkludere kvinder og unge i samfundsudviklingen i kaffeområder i Honduras og forbedre levevilkårene for familierne gennem adgang til drikkevand.

HVAD HANDLER PROJEKTET OM?

Gennem dette projekt bidrager Gevalia til inddragelse af kvinder og unge i samfundsudviklingen i kaffeområder i Honduras og forbedring af familiernes levevilkår.
Det gør vi ved at udvikle et oplysningsprogram for familier, der dyrker kaffe, om spørgsmål vedrørende ligestilling mellem mænd og kvinder, inklusion af unge og børns rettigheder. Vi hjælper også med at øge adgangen til elkilder gennem solcelleanlæg og drikkevandsforsyninger.

FORMÅLET MED PROJEKTET?

Det er vigtigt, at samfund, hvor der dyrkes kaffe, har specialiserede og tekniske værktøjer til at finde de bedste måder at bidrage til ligestilling mellem kønnene, inddragelse af unge, børns rettigheder og fredelig sameksistens for at mindske uligheden i hverdagen i socialt samvær med andre. Målet er at fremme udviklingen og forbedringen af kaffesektoren ved at etablere og støtte initiativer, der fremmer produktivitet, økonomisk vækst, socialt ansvar og skåner miljøet. Gennem projektet om inddragelse af kvinder og unge i samfundsudviklingen i kaffeområder i Honduras, tilbyder Gevalia finansiering, uddannelse og de færdigheder, der er nødvendige for at disse mål kan nås.

SÅDAN ARBEJDER VI PÅ PROJEKTET I HONDURAS

Gennem det frivillige netværk Gender and Coexistence, er det vores mål at involvere mennesker i kaffedyrkende samfund på områder, der vil forbedre deres dagligdag. Dette projekt kommer til at arbejde sammen med 10 grupper af kvinder og en gruppe med unge for at styrke, identificere og udvikle initiativer, der sætter dem i stand til at skabe beskæftigelsesmuligheder, øge deres indkomst og deres levevilkår. På samme måde vil der blive oprettet et netværk af frivillige for at udvikle et uddannelsesprogram for mere end 50 kaffedyrkende samfund, hvor det er planlagt at nå mindst 500 familier.

VED PROJEKTETS AFSLUTNING FORVENTES FØLGENDE RESULTATER OG VIRKNINGER:

 • Udvikle et uddannelsesprogram for mindst 500 kaffedyrkende familier om spørgsmål vedrørende ligestilling mellem mænd og kvinder, inklusion af unge og børns rettigheder
 • Mindst 200 familier har adgang til drikkevand
 • Mindst 40 familier har grundlæggende energisystemer på deres gårde via solcelleanlæg med solcellepaneler

HVOR I HONDURAS?

Honduras er den største producent af Arabica-kaffe i Mellemamerika og den tredjestørste i regionen Amerika efter Brasilien og Colombia

Projektet omfatter og påvirker følgende områder:

 • Comayagua
 • Copán
 • Intibucá
 • La Paz
 • Lempira
 • Ocotepeque
 • Santa Bárbara
 • Yoro

COMMON GROUNDS


Common Grounds er JDE’s bæredygtighedsprogram, der er udviklet i samarbejde med Rainforest Alliance i 2018. Common Grounds har til formål at belyse de primære bæredygtighedsudfordringer i kaffeforsyningskæden og kontinuerligt forbedre de sociale, økonomiske og miljømæssige forhold i de kaffeproducerende lande. Med dette program påtager JDE sig en aktiv rolle i oprettelsen af forbedringsprojekter i flere kaffedyrkende lande.

Bæredygtigt landbrug

Card2 Icon 1.png Klimaforandring
Card2 Icon 2.png Jord
Card2 Icon 3.png Vand


Landbrugsmetoder som beskytter vores planet til fremtidige generationer.

Ligestilling

Card2 Icon 1.png Ligestilling og unge
Card2 Icon 2.png Udelukke børnearbejde
Card2 Icon 3.png Arbejdsvilkår


Fremme lige muligheder og forbedre arbejdsforhold, der giver bedre levevilkår for kvinder, børn og unge.

Velstand for kaffebønder

Card1 Icon 1.png Farm Management
Card1 Icon 2.png Forbedret afkast
Card1 Icon 3.png Diversificering


Kompetenceopbygning i at gøre landbruget økonomisk bæredygtigt.