LOS JIMERITOS

Gevalia bidrager til byggeriet af en ny skole i Los Jimeritos, hvilket vil give børnene i lokalsamfundet et sikkert miljø, hvor de kan lære og udvikle sig.

PROJEKTETS BAGGRUND

Den lokale fællesbygning for tilflugt bruges i øjeblikket som skole i Los Jimeritos.

UDDANNELSE ER NØGLEN TIL EN BEDRE FREMTID

De fleste indbyggere i Los Jimeritos arbejder med kaffe eller andre afgrøder. I lokalsamfundet mener man, at uddannelse er nøglen til en bedre fremtid. Det kræver desværre en 45-minutters gåtur at komme til den nærmeste skole, og børnene er nødt til at gå ad en farlig grusvej for at komme i skole. Under regntiden forværres vejforholdene i en sådan grad, at forældrene ofte vælger at holde deres børn hjemme af frygt for, at de ellers kommer til skade.

I lokalsamfundet begyndte man at bruge den lokale fællesbygning for tilflugt som skole for at gøre børnenes gåtur kortere og mere sikker. Men den bygning er 23 år gammel, væggene er lavet af soltørrede lersten, gulvene af jord, og tagpladerne består af rusten zink. Ikke ligefrem de optimale forhold til indlæring. Derudover afbrydes skoledagen, hver gang bygningen på grund af de ekstreme vejrforhold er nødt til at blive brugt som tilflugtssted.

NY SKOLE BLIVER BYGGET

Men alt dette er ved at ændre sig. Byggeriet af en ny skole er begyndt, takket være donationen fra Gevalia, Coffee Alliance, den lokale kommune og lokalsamfundet, og projektledelsesstøtten fra den lokale nonprofitorganisation CoHonducafe Foundation. Når skolen er bygget færdig, vil den kunne huse helt op til 100 børn, hvilket er betydeligt flere end før. Både Gevalia og familierne i Los Jimeritos er ovenud glade for, at lokalsamfundets børn snart går en lysere fremtid i møde.

Den lokale fællesbygning for tilflugt bruges i øjeblikket som skole i Los Jimeritos.

Projektstatus