ANSVARSFULD INDKØB


Ved at bidrage til lokale kaffedyrkende samfund gør Gevalia en indsats for at skabe en bedre kaffeverden.

 

STØTTE TIL KAFFEBØNDER

Med over 100 års erfaring inden for kafferistning tager vi vores ansvar alvorligt og samarbejder med lokale samfund om at forbedre levevilkårene for tusindvis af kaffebønder. I dag er Gevalia manges foretrukne kaffe både til hverdag og fest, og vores mål er at sikre en bæredygtig kaffe, der også er det foretrukne valg i morgen. Derfor gør vi en indsats for at skabe en bedre kaffeverden.

gevalia Farmers initiative

Gevalia giver
tilbage

Gevalia Farmers Initiative fås i to varianter af hele bønner. Den brasilianske variant er mellemristet, mens varianten fra Honduras er let mørkristet. For hver pose du køber fra denne særlige serie af kvalitetskaffe, donerer vi to kroner til et af projekterne i vores bæredygtighedsprogram, Common Grounds.

ANSVARSFULD INDKØB

SKOLEBYGGERI I HONDURAS

Honduras er den største producent af Arabica-kaffe i Centralamerika, og den tredjestørste producent i Amerika efter Brasilien og Colombia. Kaffe er i særdeleshed vigtigt for Honduras' økonomi og er levebrødet for mere end en million mennesker.

Hos Gevalia er vi overbeviste om, at kaffens fremtid kun kan sikres ved at give de mennesker, der arbejder med kaffe, mulighed for at trives og udvikle sig. En af måderne dette kan opnås på er ved at give dem adgang til en god uddannelse, især fra en ung alder. Derfor er vi hos Gevalia i gang med at bygge to skoler i kaffeproducerende områder i Honduras.

Hos Gevalia er vi stolte af at samarbejde med Coffee Alliance, nonprofitorganisationen Fundación CoHonducafe samt lokale kommuner og samfund for at forbedre den uddannelsesmæssige infrastruktur i Honduras. Det gør vi ved at hjælpe med at finansiere byggeriet af to nye skoler i områder, hvor der dyrkes kaffebønner. Initiativet er en del af JDE Common Grounds-programmet og vil komme mindst 60 husstande og 100 børn til gavn. Herunder kan du se, hvordan byggeriet af de to skoler i Los Jimeritos og Las Mataras skrider frem.

Card1.png

LAS MATARAS

Las Mataras, i kommunen San Marcos de Caiquín, er beliggende i den sydvestlige del af landet. En ordentlig uddannelse er vigtig for lokalsamfundets udvikling, men på nuværende tidspunkt findes her kun en enkelt skole og en lille daginstitution, som begge er i dårlig stand.

 

 

arrow icon.png

Card2.png

LOS JIMERITOS

Landsbyen Los Jimeritos i kommunen Yorito er beliggende i den sydlige del af landet. Familierne i dette lokalsamfund mener, at uddannelse er et stærkt værktøj til at hjælpe deres børn med at møde livets udfordringer og forbedre deres muligheder. Men det kræver en 45-minutters gåtur ad farlig grusvej at komme til den nærmeste skole.

 

arrow icon.png

COMMON GROUNDS


Common Grounds er JDE’s bæredygtighedsprogram, der er udviklet i samarbejde med Rainforest Alliance i 2018. Common Grounds har til formål at belyse de primære bæredygtighedsudfordringer i kaffeforsyningskæden og kontinuerligt forbedre de sociale, økonomiske og miljømæssige forhold i de kaffeproducerende lande. Med dette program påtager JDE sig en aktiv rolle i oprettelsen af forbedringsprojekter i flere kaffedyrkende lande.

Bæredygtigt landbrug

Card2 Icon 1.png Klimaforandring
Card2 Icon 2.png Jord
Card2 Icon 3.png Vand

Landbrugsmetoder som beskytter vores planet til fremtidige generationer.

Ligestilling

Card2 Icon 1.png Ligestilling og unge
Card2 Icon 2.png Udelukke børnearbejde
Card2 Icon 3.png Arbejdsvilkår


Fremme lige muligheder og forbedre arbejdsforhold, der giver bedre levevilkår for kvinder, børn og unge.

Velstand for kaffebønder

Card1 Icon 1.png Farm Management
Card1 Icon 2.png Forbedret afkast
Card1 Icon 3.png Diversificering


Kompetenceopbygning i at gøre landbruget økonomisk bæredygtigt.

CERTIFICERINGER

Befolkningstallet på jorden stiger. Det skaber et øget pres på vores omgivelser, og naturen og dens balance udfordres på flere parametre. I dag afhænger mere end 25 millioner menneskers levebrød af kaffeproduktion. Derfor samarbejder Gevalia med certificeringer såsom 4C, Rainforest Alliance og det svenske KRAV-mærke. Vores målsætning er, at inden udgangen af 2025 at have 100% ansvarsfuldt indkøb af kaffe.

4c.png

4C

Hos Gevalia er vi stolte af at have et stærkt samarbejde med 4C. Vi køber 4C-certificeret kaffe for at understøtte bæredygtig dyrkning. 4C arbejder på at skabe en bæredygtig kaffeforsyningskæde og forbedrede levevilkår for kaffebønder. Du kan læse mere om 4C her.

 

 

 

arrow.png

Frog.png

Rainforest Alliance

Mere end 70 % af vores formalet kaffe og bønneportefølje er Rainforest Alliance-certificeret. UTZ og Rainforest Alliance har fusioneret, hvorfor du i løbet af de næste par år vil bemærke, at UTZ udfases, og Rainforest Alliance-certificeret Gevalia-kaffe vinder frem. Rainforest Alliance fokuserer på tre hovedaspekter inden for skabelsen af langsigtet bæredygtighed: det sociale aspekt, det økonomiske og det miljømæssige. Du kan læse meget mere om Rainforest Alliance her.

 

arrow.png

Krav.png

KRAV

Vores økologiske formalet kaffe og bønneprodukter er KRAV-mærkede. KRAV-mærket kendetegner fødevarer produceret uden kemiske pesticider, med god dyrevelfærd, reduceret klimabelastning, mere biodiversitet og bedre arbejdsforhold.
Du kan læse meget mere om KRAV her.

 

 

arrow.png